UML Interview Questions You'll Most Likely Be Asked by Vibrant Publishers - Read Online
UML Interview Questions You'll Most Likely Be Asked
0% of UML Interview Questions You'll Most Likely Be Asked completed

About

Summary

UML Interview Questions You'll Most Likely Be Asked is a perfect companion to stand ahead above the rest in today’s competitive job market. Rather than going through comprehensive, textbook-sized reference guides, this book includes only the information required immediately for job search to build an IT career. This book puts the interviewee in the driver's seat and helps them steer their way to impress the interviewer.

Includes:

a) 159 UML Interview Questions, Answers and Proven Strategies for getting hired as an IT professional

b) Dozens of examples to respond to interview questions

c) 51 HR Questions with Answers and Proven strategies to give specific, impressive, answers that help nail the interviews

d) 2 Aptitude Tests download available on Vibrant Publishers website

Published: Vibrant Publishers on
ISBN: 9781466119673
List price: $9.99
Availability for UML Interview Questions You'll Most Likely Be Asked
With a 30 day free trial you can read online for free
  1. This book can be read on up to 6 mobile devices.

Reviews

Book Preview

UML Interview Questions You'll Most Likely Be Asked - Vibrant Publishers

You've reached the end of this preview. Sign up to read more!
Page 1 of 1

*****

Database Modeling with UML

1: How can you model DB physical model using UML?

Answer:

We can use UML's stereotyped component to model DB physical structure.

2: How can you represent DB schema using UML?

Answer:

DB schema can be represented using the «schema» stereotype on a package.

3: How can you represent scope of a table and its location within a database using UML?

Answer:

A table may be placed in a «schema» to represent its scope and location within a database.

4: Which stereotypes are used to label relationships between persistent classes in UML model?

Answer:

a) <>,

b) <>

*****

User Interface Modeling with UML

5: Can you model all the aspects of UI using UML?

Answer:

No. All the aspects of UI cannot be modeled using UML notation. We can use set of UML constructors to model UIs.

6: How does UML describe relationship between Use Cases and activities?

Answer:

The relationship between Use Cases and activities is not clearly defined by UML. Some aspects of user requirements (goals, pre-conditions and post- conditions) that are useful in the design of Activity Diagrams are not provided by Use Cases.

7: Which UML notation is used to describe the abstract presentation?

Answer:

None. UML does not have a notation to describe abstract presentations.

8: Does UML provide a relationship between classes providing an abstract presentation and activities?

Answer:

This is not provided by UML. In UML, it is not possible to identify which UI is related to each activity that involves user interaction.

9: Which UML resource can be used to model a UI related event?

Answer:

a) Class Diagram,

b) Activity Diagram.

*****

UML Tools

10: Name the tools that can be used to draw UML diagrams?

Answer:

SmartDraw, MagicDraw UML, StarUML, Rational Rose, ArgoUML to name a few are widely used.

11: What is meant by round-trip engineering?

Answer:

There are some UML tools that are able to generate the code from the UML models and UML model from code. This is referred as round-trip engineering.

12: Define reverse engineering in context of UML modeling?

Answer:

Some UML tools that can generate UML diagrams based on the provided source code. This is referred as reverse engineering.

13: Name some of the popular development environments that offer UML modeling tools.

Answer:

Eclipse, NetBeans, Visual Studio are the popular ones.

*****

UML Views

14: Name the available views in UML?

Answer:

Following views are available in UML:

a) Use Case view,

b) Design View,

c) Process View,

d) Implementation view,

e) Deployment view

15: Which UML view is used to represent system's requirements?

Answer:

Use Case view

16: You need a view to capture the system's vocabulary? Which UML view is to be used?

Answer:

Design view

17: What is the purpose of UML process view?

Answer:

Process view