You are on page 1of 29

Millennium and Recent Architectures (2000 to present)

Instruction: MULTIPLE CHOICE: Encircle the letter of your answer.

1. __________________ is an outdoor concert stage designed by a


deconstructivist architect Frank Gehry. The design is like a sculpture.
It has a park-like feature that is converted to spectators’ area of 4000
capacity to 7000 if expanded.

a. THE EDEN PROJECT (Nicholas Grimshaw)

b. LOS ANGELES CONVENTION CENTER (Charles Luckman,)

c. MILLENNIUM PARK PRITZKER PAVILLION ( Frank Gehry )

d. JAPANESE PAVILLION EXPO 2000 (Shigeru Ban Architects)


2. __________________ sits purposefully like a seal on a rock, but with
vague hint of predatory shark with a shape that is squat, quite
appropriate on a site where its design capability withstanding 100 mph
winds and tidal surges may well be tested.
Buildings for Tomorrow: Architecture that changed our World By: Paul Cattermole 2006, p. 133

a. THE EDEN PROJECT

b. THE DEEP (Sir Terry Farrell)

c. THE BIRD’S NEST (Herzog & de Meuron)

d. THE FISH

3. Rising from the Arabian Gulf on an island 280 metres from the shores
of the renowned Jumeirah beach and designed to resemble the
graceful sails of an Arabian dhow, Burj Al Arab soars to a height of
__________, dominating Dubai’s coastline.

a. 320 METERS
b. 321 METERS
c. 322 METERS
d. 323 METERS

4. Who is the designer of The Deep located at Kingston upon Hull,


England?
Buildings for Tomorrow: Architecture that changed our World By: Paul Cattermole 2006, p. 133

a. TERRY FARELL & PARTNERS


b. LAB ARCHITECTURE
c. GRIMSHAW ARCHITECTS
d. TOYO ITO & ASSOCIATES
5. The Beijing National Stadium, designed by Herzog and de Meuron
partnership, is otherwise known as _______________.
a. THE EYE
b. THE BIRD’S NEST
c. THE EDEN PROJECT
d. TURNING TORSO (Santiago Calatrava)

6. CCTV’s new 550,000 square meter headquarters,

to be completed for the world’s main sport event known as


________________ in 2008, will be among the first of 300 towers to
be constructed in Beijing’s new Central Business District.

a. BEIJING SPORTS FESTIVAL


b. BEIJING NATIONAL GAMES
c. BEIJING SEA GAMES
d. BEIJING OLYMPICS

7. The new CCTV headquarters ascends at a height of _________ and a


floor area of about 400,000 square meters, combines administration
with news, broadcasting, studios and program production – the entire
process of TV making – in a sequence of interconnected activities.

a. 130 METERS
b. 230 METER
c. 310 METERS
d. 320 METERS
8. The Illinois Institute of Technology

in Chicago, designed by _________________ who became the head of


IIT’s architecture program in 1938, after the closure of the Bauhaus, is
bordered by an expressway and divided in half by the elevated trains.

a. RENZO PIANO
b. MIES VAN DER ROHE
c. REM KOOLHAAS
d. CESAR PELLI

9. The architect of the new addition to the historic 120-acre (50-hectare)


campus of the Illinois Institute of Technology (IIT) is the

McCormick Tribune Campus Center.

Rather than disguising the elevated railway, he encircles it as it


crosses the top of the building. This is his solution to preserve the site
prestige of IIT. What is the name of this architect?

a. RENZO PIANO
b. MIES VAN DER ROHE
c. REM KOOLHAAS
d. CESAR PELLI

10. Who is the Architect of the Ski Jump Bergisel located at Innsbruck,
Austria?
a. SHIGERU BAN
b. ZAHA HADID
c. KISHO KURUKAWA
d. CESAR PELLI

11. At a length of about 90 meters and a height of almost 50 meters the


Ski Jump Bergisel is a combination of a tower and a ______.

a. PODIUM
b. BRIDGE
c. BASE
d. SLIDE

12. The new _________________ in Fort Worth, Texas, designed by


Tadao Ando, features 53,000 square feet of gallery space, making it
second in size only to The Museum of Modern Art in New York in terms
of gallery space dedicated to modern and contemporary works of art.

a. MODERN ART MUSEUM( Tadao ando)

b. MUSEUM OF MODERN ART


c. IMPERIAL WAR MUSEUM London

IMPERIAL WAR MUSEUM NORTH Manchester (architect Daniel Libeskind)

d. MUSEUM OF ART FOR THE XXI CENTURY

13. Towering 27 double-height storeys high, ____________ comprises of


a choice of One, Two and Three Bedroom Deluxe Suites, Panoramic
and Club Suites; the Presidential Suites and the two Royal Suites that
extend over the 25th floor.

a. SWISS RE HEADQUARTERS (architects Foster and Partners)

b. BURJ AL ARAB(Tom Wright of Atkins)


c. TAIPEI 101 (C.Y. Lee & partners)

d. HEARST TOWER(Smallwood, Reynolds, Stewart, Stewart & Associates, Inc.)

14. The project is being developed on a 24-hectare site at Telegraph Bay


in the southern district of Hong Kong Island. It comprises four office
buildings, a five-star hotel, a retail entertainment complex and a
deluxe residential development, aiming at creating an interactive
environment that will be home to a strategic cluster of about 100 IT
companies and 10,000 IT professionals.

a. SWISS RE HEADQUARTERS
b. BURJ AL ARAB
c. CYBERPORT (Arquitectonica)

d. HEARST TOWER

15. ______________, commonly referred to as the Gherkin, designed by


Norman Foster and Partners, has won year 2004’s RIBA Stirling Prize
in association with The Architects’ Journal.

Design and Architecture (Asia) Issue 23 2004-2005, p.24

a. SWISS RE HEADQUARTERS
b. BURJ AL ARAB
c. CYBERPORT
d. HEARST TOWER

16. This architecture is described as the new architectural symbol is


locally referred to as the "friendly alien" or the return of the blob,
designed by Peter Cook and Colin Fournier.
Buildings for Tomorrow: Architecture that changed our World By: Paul Cattermole 2006, pg.179

a. SWISS RE HEADQUARTERS
b. THE SELFRIDGES DEPARTMENT STORE

c. UNIVERSUM SCIENCE CENTER (Thomas Klumpp of Bremen)

d. KUNSTHAUS GRAZ ART MUSEUM(by Peter Cook and Colin Fournier.)


17. Who is the designer of the Osaka’s National Museum of Art?

Design and Architecture (Asia) Issue 23 2004-2005, p.30

a. RENZO PIANO
b. MIES VAN DER ROHE
c. REM KOOLHAAS
d. CESAR PELLI

18. The 60,000 square foot New Museum of Contemporary Art, New York
building has been designed by internationally acclaimed avant-garde
architects Kazuyo Sejima and Ryue Nishizawa of the firm _____.

Design and Architecture (Asia) Issue 23 2004-2005, p.28

a. ASANA
b. SANAA
c. SAANA
d. NAASA

19. Who is the architect of the Jubilee Church in Rome, Italy?

a. SANTIAGO CALATRAVA
b. OSCAR NIEMEYER
c. RENZO PIANO
d. RICHARD MEIER

20. What was the Hannover expo's theme and the concept
of the Japanese Pavilion thus creating a structure whose materials
could be recycled when it was dismantled?

a. GLOBALIZATION
b. ENVIRONMENT
c. INDUSTRIALIZATION
d. MEDITATION

21. Designers of the Japanese Pavillion EXPO 2000, Hannover, Germany

a. SANTIAGO CALATRAVA WITH ZAHA HADID


b. SHIGERU BAN WITH FREI OTTO
c. RENZO PIANO WITH TADAO ANDO
d. RICHARD MEIER WITH FRANK GEHRY
22. One of the concepts for this architecture is "a living theatre of
vegetables and human beings": a construction modeled on the Garden
of Eden. A human effort to reconstruct a vegetable world at risk, for
their mutual benefit. What is the name of this project?

a. THE EDEN PROJECT


b. FEDERATION SQUARE
c. JAPANESE PAVILLION EXPO 2000
d. MILLENNIUM PARK PRITZKER PAVILLION

23. A transparent, tough and very light hi-tech material. It was preferred
to glass also due to the fact that it is not sticky and is therefore self-
cleaning. This material can be recycled and has been assembled in
such a way that it will be possible to replace it in future with better
materials.
Buildings for Tomorrow: Architecture that changed our World By: Paul Cattermole 2006, p. 168

a. POLYCARBONATE
b. ETHYLTETRAFLUOROETHYLENE
c. FORMALDEHYDE
d. HYDROXYETHYCELLULOSE

24. The Selfridges Department Store in Birmingham, West Midlands,


England was designed by ______________ and completed in 2003.
Buildings for Tomorrow: Architecture that changed our World By: Paul Cattermole 2006, p. 175

e. FUTURE SYSTEM
f. LAB ARCHITECTURE
g. GRIMSHAW ARCHITECTS
h. TOYO ITO & ASSOCIATES

25. The building, which is to resemble a mixture of whale and shell, was
developed by the architect Thomas Klumpp of Bremen.

a. SWISS RE HEADQUARTERS
b. THE SELFRIDGES DEPARTMENT STORE
c. UNIVERSUM SCIENCE CENTER
d. KUNSTHAUS GRAZ ART MUSEUM

26. The Parco Della Musica auditorium by(Renzo Piano) is a large multi-
function public music complex to the north of ____ - in the area where
the 1960 Olympics had been staged.

a. ROME

b. FRANCE
c. GERMANY
d. AUSTRIA

27. The Parco Della Musica auditorium was designed by ___________.

a. SANTIAGO CALATRAVA
b. OSCAR NIEMEYER
c. RENZO PIANO
d. RICHARD MEIER

28. This auditorium designed by Santiago Calatrava is located on the


waterfront in the Los Llanos are of Santa Cruz, the capital of Tenerife.
Situated between the Marine Park and the edge of the port, the
auditorium connects the city to the ocean and creates a significant
urban landmark.
Santiago Calatrava: The Complete Works By: Alexander Tzonis Publisher: Rizzoli

a. SAGE MUSIC CENTER

b. SANTA CRUZ CONCERT HALL


c. TENERIFE OPERA HOUSE
d. PARCO DELLA MUSICA

29. A Santiago Calatrava masterpiece, this 190 meter tall concrete and
steel tower turns 90 degrees from bottom to top.

Santiago Calatrava: The Complete Works By: Alexander Tzonis Publisher: Rizzoli

a. BROKEN TORSO
b. SPINNING TORSO
c. TWISTED TORSO
d. TURNING TORSO

30. The parish church for the year 2000 was conceived as a new center for
a somewhat isolated housing quarter on the outskirts of Rome.

a. PARCO CATHOLIC CHURCH


b. JUBILEE CHURCH
c. NEW ROMAN CHURCH
d. STO. NIÑO PARISH CHURCH

31. The ___________________ is a centre for musical education and


performance, located in Gateshead on the south bank of the River
Tyne, in the north-east of England. It was opened in 2004.
Buildings for Tomorrow: Architecture that changed our World By: Paul Cattermole 2006, p.171
a. SAGE MUSIC CENTER
b. GATESHEAD CONSERVATORY
c. NEW SCHOOL OF MUSIC
d. PARCO DELLA MUSICA

32. Rem Koolhaas and ___ was selected through a competition for the
design of the Casa da Musica.
Buildings for Tomorrow: Architecture that changed our World By: Paul Cattermole 2006, p. 138

a. AIA
b. PIA
c. OMA
d. UAP

33. _______________________ commissioned the design for a


monument in the centre of Dublin.
Design and Architecture (Asia) Issue 23 2004-2005, p.24

a. FUTURE SYSTEM
b. LAB ARCHITECTURE
c. GRIMSHAW ARCHITECTS
d. IAN RITCHIE ARCHITECTS

34. Daniel Libeskind’s design concept on the ___________________ is


based on the globe, broken into three fragments to depict the
shattering effect of war on the history of the world.

a. MODERN ART MUSEUM


b. IMPERIAL WAR MUSEUM
c. NEW MUSEUM OF CONTEMPORARY
d. MUSEUM OF ART FOR THE XXI CENTURY

35. Which building is constructed using 85 percent recycled steel and


designed to consume 26 percent less energy than its conventional
neighbours for which it received a gold rating under the US Green
Buildings Council’s (LEED) program for its distinctive in environmental
terms?

a. SWISS RE HEADQUARTERS
b. BURJ AL ARAB
c. TAIPEI 101
d. HEARST TOWER

36. Founded in 1977, the ______________________________ is the


leading museum in New York City and among the most respected
internationally, with a curatorial program unrivaled in the United
States in its global scope and adventurousness. The Museum's Media
Lounge, launched in November 2000, is the only museum space in
New York City devoted to presenting digital art and experimental video
from around the world.
a. MODERN ART MUSEUM
b. IMPERIAL WAR MUSEUM
c. NEW MUSEUM OF CONTEMPORARY ART
d. MUSEUM OF ART FOR THE XXI CENTURY

37. From Design to Construction up to the Inauguration of the Walt Disney


Concert Hall, how many years did it took to finally realize such
tremendous landmark?
Symphony in Steel: Walt Disney Concert Hall Documented Publisher: Angel City Press

a. 15 YEARS
b. 16 YEARS
c. 17 YEARS
d. 18 YEARS

38. In plan the Forum building in _________ Spain is a 180 meter

a. SPAIN
b. BARCELONA
c. MADRID

39. ___________ triangle supported on concrete columns.

a. EQUILATERAL
b. ISOSCELES
c. RIGHT

40. Who designed the Forum building in Barcelona, Spain?

a. FUTURE SYSTEM
b. LAB ARCHITECTURE
c. HERZOG & DE MEURON
d. IAN RITCHIE ARCHITECTS

41. The 5,800-square-foot, ground floor gallery of the


_________________ in New York is walking distance from the World
Trade Center site and the fallen twin towers that were at one time the
tallest buildings in the world.

a. SWISS RE HEADQUARTERS
b. SKYSCRAPER MUSEUM
c. HEARST TOWER
d. NEW MUSEUM OF CONTEMPORARY ART

42. The proportional structure of the entire complex of the Jubilee Church
is based on a series of squares and how many circles?

a. 1
b. 2
c. 3
d. 4
43. Structurally the tower has a triangulated form – a four-story tall
_______- a highly efficient solution that uses 20 percent less steel
than a conventionally framed structure.

a. GRID
b. DIAGRID
c. TRIGRID
d. QUADGRID

44. It holds the world record in three of the Council on Tall Buildings and
Urban Habitat's height categories: tallest to the structural top, tallest
to the roof, and highest occupied floor and surpassing the height of the
Petronas Towers in Kuala Lumpur in late August 2003.

a. SWISS RE HEADQUARTERS
b. BURJ AL ARAB
c. TAIPEI 101
d. HEARST TOWER
45. It is said to be London's first environmentally sustainable or ‘green’
skyscraper.

Buildings for Tomorrow: Architecture that changed our World By: Paul Cattermole 2006, p. 185

a. HEARST TOWER
b. SPIRE OF DUBLIN
c. TORRE AGBAR
d. SWISS RE HEADQUARTERS

46. The building stated above was completed in ____, it became an


instant icon, part of the city’s lexicon of landmarks.

Buildings for Tomorrow: Architecture that changed our World By: Paul Cattermole 2006, p. 185

a. 2000
b. 2002
c. 2004
d. 2006

47. The design of the Taipei 101 is inspired by traditional Chinese


architecture, with a shape resembling a ______. The sectioned tower
is also inspired by the bamboo plant, which is a model of strength,
resilience, and elegance.

Buildings for Tomorrow: Architecture that changed our World By: Paul Cattermole 2006, p. 77

a. TOWER
b. TEMPLE
c. PAGODA
d. SPIRE

48. Who is the designer of the Taipei 101?

Buildings for Tomorrow: Architecture that changed our World By: Paul Cattermole 2006, p. 77

a. FUTURE SYSTEM
b. LAB ARCHITECTURE
c. C.Y. LEE & PARTNERS
d. IAN RITCHIE ARCHITECTS
49. A strange, beautiful, powerful, lyrical composition. Curving ramps
connect across pool to sculptural eye and to long low layered box.
Sometimes referred to as the "Eye Museum" because of its signature
form.

a. MODERN ART MUSEUM


b. IMPERIAL WAR MUSEUM
c. OSCAR NIEMEYER MUSEUM
d. MUSEUM OF ART FOR THE XXI CENTURY

50. The ____________, chosen as an arena for the World Cup Games in
2002, will continue to grow striving to become a large-scale and
extensive all-purpose sports park ready for the 2008 Second Tour of
the Japanese Inter-Prefectural Athletic Competition.

a. BEIJING OLYMPIC STADIUM


b. CCTV HEADQUARTERS
c. THE BIRD’S NEST
d. OITA STADIUM

51. It is the true icon for a European capital city, confident of itself and its
ability to produce cultural statements of significance.
Design and Architecture (Asia) Issue 23 2004-2005, p.24

a. HEARST TOWER
b. SPIRE OF DUBLIN
c. TORRE AGBAR
d. SWISS RE HEADQUARTERS

52. Like a bubble of air, the bluish, shimmering skin of the Kunsthaus by
Spacelab floats above its glass-walled ground floor. Spanning up to
_________ in width, the biomorphic construction envelops two large
exhibition rooms without additional supports.
Buildings for Tomorrow: Architecture that changed our World By: Paul Cattermole 2006

a. 50 METERS
b. 60 METERS
c. 70 METERS
d. 80 METERS

53. How high is the Spire of Dublin?

a. 60 METERS
b. 80 METERS
c. 100 METERS
d. 120 METERS

54. Located on a historically and culturally prominent downtown site, the


________________________ is to become the permanent home of
the Los Angeles Philharmonic.
Symphony in Steel: Walt Disney Concert Hall Documented Publisher: Angel City Press

a. SAGE MUSIC CENTER


b. WALT DISNEY CONCERT HALL
c. TENERIFE OPERA HOUSE
d. PARCO DELLA MUSICA

55. Which architectural studio commissioned the Federation Square, the


new civic precinct in the heart of Melbourne through an international
design competition?

a. FUTURE SYSTEM
b. LAB ARCHITECTURE
c. HERZOG & DE MEURON
d. IAN RITCHIE ARCHITECTS

56. MoMA which stands for ____________________ was designed by Los


Angeles architect Michael Maltzan in collaboration with Scott Newman
of the New York firm Cooper, Robertson & Partners.

a. MUSEUM OF MODERN ART


b. MODERN MUSEUM FOR THE ARTS
c. MUSEUM OF METROPOLITAN ART
d. MUSEUM OF METROPOLITAN ARCHITECTURE

57. The Contemporary Art and Architecture Centre in Rome designed by Zaha
Hadid was inaugurated with the name MAXXI. What does MAXXI stand for?

Digital Hadid Landscapes in Motion By: Patrik Schumacher Publisher: Birkhauser

a. MODERN ART MUSEUM


b. MUSEUM OF MODERN ART
c. IMPERIAL WAR MUSEUM
d. MUSEUM OF ART FOR THE XXI CENTURY

58. _____________________ recently won a competition to design the 40,000


square meter Central Building for the new BMW Plant in Leipzig, Germany.

Digital Hadid Landscapes in Motion By: Patrik Schumacher Publisher: Birkhauser

a. IAN RITCHIE ARCHITECTS


b. ZAHA HADID ARCHITECTS
c. HERZOG & DE MEURON
d. LAB ARCHITECTURE

59. The Chichu Art Museum aptly named chichu, or “________________,”


the new museum by Tadao Ando sits on Naoshima, a 3.15-square-mile
island southwest of Osaka.
October 2005 issue Architectural Record by Naomi R. Pollock, AIA
Museums in the 21st Century: Concepts, Projects, Buildings Publisher: Prestel Publishing

a. ONE WITH THE WORLD


b. WITHIN THE EARTH
c. THE WORLD AND BEYOND
d. DEEP WITHIN
60. The Caixa Galicia Foundation, a regional cultural center was designed
by ___________________.
October 2007 edition of Architectural Record by David Cohn

a. FUTURE SYSTEM
b. LAB ARCHITECTURE
c. GRIMSHAW ARCHITECTS
d. IAN RITCHIE ARCHITECTS

61. The National Art Center, a functional mega museum which recently
opened in Tokyo was designed by ______________.
November 2007 edition of Architectural Record by Robert Ivy, FAIA

a. TADAO ANDO
b. KISHO KURUKAWA
c. SHIGERU BAN
d. ZAHA HADID

62. In planning since the 1970’s, and designed and constructed between
2000 and ____, The National Art Center combines a random collection
November 2007 edition of Architectural Record by Robert Ivy, FAIA

a. 2004
b. 2005
c. 2006
d. 2007

63. of spaces that had been scattered throughout _____.


November 2007 edition of Architectural Record by Robert Ivy, FAIA

a. FRANCE
b. TOKYO
c. BEIJING
d. GERMANY
64. The Serpentine Gallery Pavilion 2003, is designed by Brazilian
architect, _______________.
Architecture Now! 3 By: Philip Jodidio Publisher: Taschen

a. SANTIAGO CALATRAVA
b. OSCAR NIEMEYER
c. RENZO PIANO
d. RICHARD MEIER

65. Who is the designer of the Glass Shutter House constructed from 2001
to 2003?
Architecture Now! 3 By: Philip Jodidio Publisher: Taschen

a. TADAO ANDO
b. KISHO KURUKAWA
c. SHIGERU BAN
d. ZAHA HADID

66. The _____ building, located on Omotesando, the famous tree-lined


avenue in Tokyo’s Aoyama district, is wrapped in a skin of criss-
crossed concrete braces and glass that mimics the trees lining the
street.
Architecture Now! 3 By: Philip Jodidio Publisher: Taschen

a. NOD’S
b. MOD’S
c. ROD’S
d. TOD’S

67. Who is the designer of the architecture mentioned above?


Architecture Now! 3 By: Philip Jodidio Publisher: Taschen

i. FUTURE SYSTEM
j. LAB ARCHITECTURE
k. GRIMSHAW ARCHITECTS
l. TOYO ITO & ASSOCIATES

68. An AIA Gold Medal Winner who designed the 80 South Street in New
York.
Santiago Calatrava: The Complete Works By: Alexander Tzonis Publisher: Rizzoli

a. SANTIAGO CALATRAVA
b. OSCAR NIEMEYER
c. RENZO PIANO
d. RICHARD MEIER
69. The ___________ is a 31-story bullet-shaped “symbol of the international
metropolis”.

a. HEARST TOWER
b. SPIRE OF DUBLIN
c. TORRE AGBAR
d. SWISS RE HEADQUARTERS

70. The Swiss RE Headquarters building by Architects Foster & Partners is located
at 30 St. Mary Axe, _____________.

Buildings for Tomorrow: Architecture that changed our World By: Paul Cattermole 2006, p.182

a. BERLIN, GERMANY
b. BEIJING, CHINA
c. LONDON, ENGLAND
d. GRAZ, AUSTRIA

71. With the ______________________, Foster & Partners have added to


this long legacy, and provided Singapore not only with a triumphant
gateway to a city, but a physical proclamation of an entire country’s
aspirations for the twenty-first century.
Buildings for Tomorrow: Architecture that changed our World By: Paul Cattermole 2006, p.120

a. THE EDEN PROJECT


b. SINGAPORE CONVENTION CENTER
c. SINGAPORE EXPO STATION
d. JAPANESE PAVILLION EXPO 2000

72. The _______________________ is an attempt to recreate the legacy


of the original Library of Alexandria, begun in 288 BC by Ptolemy I.
Buildings for Tomorrow: Architecture that changed our World By: Paul Cattermole 2006, p.129

a. THE EDEN PROJECT


b. BIBLIOTHECA ALEXANDRINA
c. LIBRAR DEL ALEXANDRIA
d. TORRE AGBAR
73. ______, a Greek word meaning to ‘discover’ or ‘cast light upon’, was
eventually chosen as the project title, expressing the need for the
project to convey an engaging sense of wonder.
Buildings for Tomorrow: Architecture that changed our World By: Paul Cattermole 2006, p.143

a. ALPHA
b. PHI
c. PHAENO
d. OMEGA

74. Zaha Hadid’s project in Wolfsburg, Germany got its name from the
Greek word stated above, what is the name of this project?
Buildings for Tomorrow: Architecture that changed our World By: Paul Cattermole 2006, p.143

a. ALPHA SCIENCE CENTRE


b. PHI SCIENCE CENTRE
c. PHAENO SCIENCE CENTRE
d. OMEGA SCIENCE CENTRE

75. Named after the city’s most famous son, _________ came to live in
Pendlebury near Salford when he was 22, and turned daily scenes of
Northern grind into evocative paintings of smoking mills and factories.
Buildings for Tomorrow: Architecture that changed our World By: Paul Cattermole 2006, p.117

a. B.T. ALEXANDRINA
b. P. PICASSO
c. L.S. LOWRY
d. DA VINCI

76. _________ was born out of local government’s desire to effect a


transformation of a former industrial area that would turn ‘rivet guns
to restaurants’ and sits on a triangular site at Salford Quays,
Manchester, England.
Buildings for Tomorrow: Architecture that changed our World By: Paul Cattermole 2006, p.117

e. BIBLIOTHECA ALEXANDRINA
f. THE BIRD’S NEST
g. THE LOWRY
h. THE EDEN PROJECT
Instruction: MULTIPLE CHOICE: Identify the name of the building and
encircle the letter of your answer.

77.
a. SAGE MUSIC CENTER
b. WALT DISNEY CONCERT HALL
c. TENERIFE OPERA HOUSE
d. PARCO DELLA MUSICA

http://www.arcspace.com

78.
a. BERGISEL SKI JUMP
b. SPIRE OF DUBLIN
c. TORRE AGBAR
d. SWISS RE HEADQUARTERS

http://www.arcspace.com

79.
a. MUSEUM OF MODERN ART
b. IMPERIAL WAR MUSEUM
c. MUSEUM OF ART FOR THE XXI CENTURY
d. NEW MUSEUM OF CONTEMPORARY ART

http://www.arcspace.com

80.
a. TORRE AGBAR
b. HEARST TOWER
c. TURNING TORSO
d. SWISS RE HEADQUARTERS

http://archrecord.construction.com/
81.
a. SAGE MUSIC CENTER
b. WALT DISNEY CONCERT HALL
c. TENERIFE OPERA HOUSE
d. PARCO DELLA MUSICA

http://www.arcspace.com

82.
a. JUBILEE CHURCH
b. CCTV HEADQUARTERS
c. THE BIRD’S NEST
d. OITA STADIUM

http://www.arcspace.com

83.
a. TORRE AGBAR
b. HEARST TOWER
c. TURNING TORSO
d. SWISS RE HEADQUARTERS

http://www.arcspace.com

84.
a. TENERIFE OPERA HOUSE
b. PARCO DELLA MUSICA
c. CCTV HEADQUARTERS
d. FORUM

http://www.arcspace.com
85.
a. TORRE AGBAR
b. SKYSCRAPER MUSEUM
c. HEARST TOWER
d. SWISS RE HEADQUARTERS

Http://www.arcspace.com

86.
a. SAGE MUSIC CENTER
b. WALT DISNEY CONCERT HALL
c. TENERIFE OPERA HOUSE
d. PARCO DELLA MUSICA

http://www.bluffton.edu/

87.
a. MODERN ART MUSEUM
b. IMPERIAL WAR MUSEUM
c. OSCAR NIEMEYER MUSEUM
d. MUSEUM OF ART FOR THE XXI CENTURY

http://www.greatbuildings.com/

88.
a. MCCORMICK TRIBUNE CAMPUS CENTER
b. IMPERIAL WAR MUSEUM
c. OSCAR NIEMEYER MUSEUM
d. SAGE MUSIC CENTER

http://www.arcspace.com
89.
a. BEIJING OLYMPIC STADIUM
b. CCTV HEADQUARTERS
c. THE BIRD’S NEST
d. OITA STADIUM

http://www.arcspace.com

90.
a. MODERN ART MUSEUM
b. IMPERIAL WAR MUSEUM
c. OSCAR NIEMEYER MUSEUM
d. CCTV HEADQUARTERS

http://www.arcspace.com

91.
a. SWISS RE HEADQUARTERS
b. THE SELFRIDGES
c. UNIVERSUM SCIENCE CENTER
d. KUNSTHAUS GRAZ ART MUSEUM

http://www.arcspace.com

92.
a. SAGE MUSIC CENTER
b. WALT DISNEY CONCERT HALL
c. TENERIFE OPERA HOUSE
d. PARCO DELLA MUSICA
93.
a. THE EDEN PROJECT
b. LOS ANGELES CONVENTION CENTER
c. MILLENNIUM PARK PRITZKER PAVILLION
d. JAPANESE PAVILLION EXPO 2000

94.
a. THE EDEN PROJECT
b. LOS ANGELES CONVENTION CENTER
c. MILLENNIUM PARK PRITZKER PAVILLION
d. JAPANESE PAVILLION EXPO 2000

95.
a. BEIJING OLYMPIC STADIUM
b. CCTV HEADQUARTERS
c. THE BIRD’S NEST
d. OITA STADIUM

96.
a. SWISS RE HEADQUARTERS
b. THE SELFRIDGES DEPARTMENT STORE
c. UNIVERSUM SCIENCE CENTER
d. KUNSTHAUS GRAZ ART MUSEUM
97.
a. SWISS RE HEADQUARTERS
b. THE SELFRIDGES
c. UNIVERSUM SCIENCE CENTER
d. KUNSTHAUS GRAZ ART MUSEUM

98.
a. MODERN ART MUSEUM
b. CAIXA GALICIA FOUNDATION
c. OSCAR NIEMEYER MUSEUM
d. (JAPAN)NATIONAL ART CENTER

99.
a. MODERN ART MUSEUM
b. CAIXA GALICIA FOUNDATION
c. OSCAR NIEMEYER MUSEUM
d. NATIONAL ART CENTER

100.
a. THE EDEN PROJECT
b. LOS ANGELES CONVENTION CENTER
c. MILLENNIUM PARK PRITZKER PAVILLION
d. JAPANESE PAVILLION EXPO 2000
ANSWER KEY:
1. C 51. B
2. B 52. B
3. B 53. D
4. A 54. B
5. B 55. B
6. D 56. A
7. B 57. D
8. B 58. B
9. C 59. B
10. B 60. C
11. B 61. B
12. A 62. C
13. B 63. B
14. C 64. B
15. A 65. C
16. D 66. D
17. D 67. D
18. B 68. A
19. D 69. C
20. B 70. C
21. B 71. C
22. A 72. B
23. B 73. C
24. A 74. C
25. C 75. C
26. A 76. C
27. C 77. C
28. C 78. A
29. D 79. D
30. B 80. C
31. A 81. B
32. C 82. A
33. D 83. B
34. B 84. D
35. D 85. B
36. C 86. D
37. B 87. C
38. B 88. A
39. A 89. D
40. C 90. B
41. B 91. D
42. D 92. A
43. B 93. D
44. C 94. A
45. D 95. B
46. C 96. C
47. C 97. B
48. C 98. D
49. C 99. B
50. D 100. C